Yes! Natuurlijk wil je graag weten wat de Scope 12 keuring kosten zijn. Of in ieder geval een richtlijn. De vraag is snel gesteld, het antwoord is voor ons wat lastiger om te geven. De Scope 12 keuring kosten zijn namelijk sterk afhankelijk van het type installatie van de zonnepanelen. Wij kijken bij het opstellen van een prijs bijvoorbeeld naar:
Neem dus even contact met ons op voor een specifieke prijs. Wat we nu alvast voor je kunnen doen is je op weg helpen om wat meer een gevoel te krijgen bij een correcte prijsopgave.
Scope 12 keuring kosten: waar moet je op letten?
Wanneer je gaat rondvragen naar de Scope 12 keuring kosten zul je dan ook veel uiteenlopende prijzen horen. Van 135 euro tot 1.200 euro.
Vragen die je daarbij mag stellen zijn:
– Is dit inclusief of exclusief de huur van een hoogwerker?
– Zit hier ook het uitvoeren van een constructieberekening bij?
Wij vinden het belangrijk om alles van A tot Z uit handen te nemen qua regelwerk, maar dit is niet voor elke inspecteur gebruikelijk. Dus check goed of de inspecteur dit soort zaken ook regelt en of de prijs vervolgens inclusief of exclusief deze extra kosten is.
– Voor hoeveel zonnepanelen is deze prijs?
Online vind je diverse vaste prijzen over de Scope 12 keuring kosten. Let daarbij goed op het aantal zonnepanelen waar ze mee rekenen.
– Is deze partij gewend om met complexe installaties te werken, zoals meerdere omvormers of aangepaste bedrading?
Houd er rekening mee dat niet elke inspecteur dezelfde ervaring heeft. Sommige richten zich op particulieren. Hier zijn de installaties vaak eenvoudiger dan bij grotere bedrijven.
– Is er bij het opmaken van de prijs gekeken naar de toegankelijkheid van de zonnepanelen? (Om extra kosten achteraf te voorkomen)
Zoals die hoogwerker waar we het net al over hadden. Of zijn er misschien nog andere extra zaken nodig om goed bij alle zonnepanelen te kunnen? Belangrijk om rekening mee te houden en dus te checken of dit is verwerkt in de prijsopgaaf.
– Zijn de Scope 12 keuring kosten inclusief het opstellen van het rapport en de herstelwerkzaamheden?
Vooral het uitvoeren van herstelwerkzaamheden wordt meestal niet door de inspecteur gedaan. Het is veel gebruikelijker dat het rapport het eindstation is en vervolgens dien je zelf te regelen dat we herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Hier zijn uiteraard ook nog kosten aan verbonden.
Scope 12 keuring kosten: onze werkwijze
Wanneer wij een prijsopgave mogen doen voor je met betrekking tot de Scope 12 keuring kosten, zullen we altijd rekening houden met bovenstaande punten. Herstelwerkzaamheden worden altijd achteraf berekend, aangezien we van tevoren niet weten wat er nodig is. Toch zorgt onze unieke werkwijze qua herstelwerkzaamheden voor een besparing in de kosten: doordat wij ook de herstelwerkzaamheden voor onze rekening nemen (of in ieder geval zorgen dat het gedaan wordt). Er is niet weer een ander bedrijf nodig, maar het blijft bij één partij, wat de snelheid verhoogt en de kosten verlaagt. We kunnen meteen doorpakken namelijk en weten wat er moet gebeuren. Wij keuren én zorgen dat het afgewerkt wordt. Een stuk veiliger.
Daarnaast werken we ook met abonnementen. Dit is een groot voordeel: wij houden bij wanneer de volgende Scope 12 keuring weer nodig is. Benieuwd wat onze werkwijze voor jou betekent en wat voor jou de scope 12 keuring kosten zijn? We horen graag van je!
De kosten voor het keuren van brandblussers zijn afhankelijk van het aantal brandblussers dat je gekeurd wilt hebben. Je kunt je voorstellen dat het in verhouding meer tijd (en dus geld) kost om voor één brandblusser heen en weer te rijden dan voor meerdere.
Voor één brandblusser kom je bij veel keurmeesters daarom al snel uit op zo’n 30 euro, terwijl je bij 25 brandblussers of meer maar 10 euro per stuk betaalt. Wat zijn bij ons de kosten voor brandblussers keuren? Dat bekijken we liever per situatie. Dus vraag gerust een prijs op voor jullie specifieke situatie!
Maar over het algemeen zie je dus een groot verschil in kosten, vooral als je een klein bedrijf hebt met weinig brandblussers. Daar hebben we bij VKV Centraal iets op bedacht!
Meestal gaat het bij een keuring van valharnas over grote aantallen. We komen naar de locatie waar de diverse valbeveiliging zich bevindt en op één dag keuren we alles wat aanwezig is. Maar, we kregen steeds vaker de vraag of de keuring van één valharnas ook mogelijk is.
Leuke vraag! Dat waren we niet gewend, omdat we vooral voor grotere organisaties werken. Maar we merkten meteen dat we het een hele leuke vraag vonden. Voor zzp’ers is dit ook een heel relevante vraag. Gelukkig helpen wij ook graag de kleinere ondernemers vooruit. Dus kun je ook één valharnas laten keuring: ja, wij verzorgen ook de keuring van één valharnas.
De NEN 2484 keuring heeft te maken met klimmaterialen. Dit gaat over trappen en ladders. Yes, ook die dienen gekeurd te zijn! Een val is zo gemaakt. Zorg er in ieder geval voor dat dit niet komt omdat het materiaal niet op orde is. Dat is heel makkelijk te voorkomen door een NEN 2484 keuring.
Even voor de duidelijkheid: het gaat bij een NEN 2484 keuring om draagbare ladders en trappen. Ze moeten verplaatst kunnen worden. Vaste trappen horen hier dus niet bij. Ook rolsteigers horen niet bij deze NEN norm. (Rolsteigers worden gekeurd volgens de NEN 1004 norm.)