Brandblussers

Elk bedrijf is verplicht om brandblussers te hebben. Daar hoort vervolgens ook de keuring van de brandblussers bij. Kleine blusmiddelen, zoals brandblussers en brandslanghaspels, vallen onder de REOB, de Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen. Is het weer tijd om jullie brandblussers te keuren? Wij doen dit graag voor je.

Wanneer is het weer tijd om jullie brandblussers te keuren en onderhouden?

  • Naast de regels rondom de keuring van brandblussers geldt dat jaarlijks onderhoud verplicht is door een deskundig persoon (ODB opgeleid)
  • Alle draagbare en verrijdbare blustoestellen moeten minimaal één keer in de twee jaar worden gekeurd.
  • Schuimblussers moeten iedere 5 jaar vervangen worden
  • Iedere 10 jaar is er een revisie nodig
  • Na vijftien jaar vindt het uitgebreide onderhoud opnieuw plaats
  • Na 20 jaar moet de hele brandblusser vervangen worden (inclusief montageset)

De productiedatum staat altijd vermeld op de blusser, dus het is snel en makkelijk om te zien of die van jullie aan vervanging toe is of niet. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat ze gebruiksklaar zijn op het moment dat het echt nodig is. Door regelmatig de brandblussers te laten keuren, hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Waarom periodiek brandblussers keuren?
Allereerst uiteraard voor de veiligheid. Dat staat voorop. Daarnaast is het ook verplicht volgens het Bouwbesluit. Tenslotte  stellen de meeste verzekeringen het ook verplicht om regelmatig brandblussers te laten keuren.

De keuring van brandblussers behoort tot de NEN 2559 onderhoudsnorm. Dit is een strikte procedure die wij nauwkeurig volgen. Een brandblusser controle dient overigens altijd door een erkend REOB Onderhoudsbedrijf uitgevoerd te worden.

Wij keuren jullie brandblussers graag
Zoals wij altijd zeggen: jullie hebben jullie werk en wij keuren. Dat geldt dus ook voor brandblussers keuren. Veiligheid is onze grootste kernwaarde. Dus we doen dit graag voor jullie. Onze abonnementsvorm is overigens erg geschikt voor de keuring van brandblussers, omdat het periodiek moet gebeuren. Wij houden dit exact voor jullie bij en plannen een afspraak in zodra de brandblusser controle weer nodig is. Zo kunnen jullie je dus met jullie werk bezig houden en… wij keuren.


Veelgestelde vragen

Meer informatie over keuren? Wij vertellen je graag meer!

Bekijk alle vragen

Als eigenaar van een gebouw – of als je een gebouw gebruikt – ben je verantwoordelijk voor de brandveiligheid van het bedrijf en de brandpreventie. Hiervoor gelden landelijke regels die je kunt vinden in het Bouwbesluit van 2012. Gemeenten kunnen aanvullende voorwaarden stellen die zijn vastgelegd in gemeentelijke voorschriften en bouwverordeningen.

Gaat het in jullie geval om een gebouw met een verhoogd risico (bijvoorbeeld een hotel of een kinderdagverblijf)? Dan moet je ook een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik aanvragen. Of je een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik nodig hebt, kun je nagaan op Omgevingsloket online.

Lees meer

De kosten voor het keuren van brandblussers zijn afhankelijk van het aantal brandblussers dat je gekeurd wilt hebben. Je kunt je voorstellen dat het in verhouding meer tijd (en dus geld) kost om voor één brandblusser heen en weer te rijden dan voor meerdere.
Voor één brandblusser kom je bij veel keurmeesters daarom al snel uit op zo’n 30 euro, terwijl je bij 25 brandblussers of meer maar 10 euro per stuk betaalt. Wat zijn bij ons de kosten voor brandblussers keuren? Dat bekijken we liever per situatie. Dus vraag gerust een prijs op voor jullie specifieke situatie!
Maar over het algemeen zie je dus een groot verschil in kosten, vooral als je een klein bedrijf hebt met weinig brandblussers. Daar hebben we bij VKV Centraal iets op bedacht!

Lees meer
Bekijk alle vragen

Reviews

VKV Centraal

Google Reviews
4